DOSTUPNOST PROIZVODA

Kako da saznam da li su proizvodi dostupni?

Savetujemo ti da pripremiš šifru proizvoda sa sajta Remiks.com, brend i željenu veličinu. Možeš nam poslati upit sa navedenim detaljima putem mejla info@remiks.com, fejsbuka ili instagrama, ili pozvati naš Kontakt centar na 0800 000 800, pa ćemo ti javiti da li je dostupan proizvod ili ne. 

Predlažemo ti da poručiš proizvod ukoliko se nalazi na sajtu, pa će ti u narednim danima stići potvrda porudžbine.

Proizvod koji želim je dostupan na sajtu, ali je porudžbina otkazana. 
S obzirom da je onlajn kupovina izuzetno dinamična, i da Remiks sarađuje sa nekoliko velikih dobavljača modnih i sportskih proizvoda, može se desiti da stanje artikala na sajtu ne odražava realno stanje dostupnosti proizvoda. Najčešče se dešava usled tehničke greške ili u situacijama velikih akcija.

Kako mogu da vratim proizvod?

Važno je znati koji su koraci za uspešan povrat proizvoda:

●    Proizvode je neophodno vratiti isključivo u izvornom stanju, nekorišćene, neoštećene, sa svim dodacima, u originalnom neoštećenom pakovanju. Originalna kutija od proizvoda ne sme biti zalepljena lepljivom trakom, mora obavezno biti obezbeđena dodatnom ambalažom (npr. upakovana u dodatnu kesu, kutiju,...) kako ne bi došlo do oštećenja prilikom transporta. U protivnom nismo odgovorni za tvoj povrat i prihvatanje istog;
●    Kompletno popunjen Obrazac za odustanak od ugovora koji je upakovan prilikom isporuke proizvoda, a dostupan je i ovde;
●    Obrazac, fiskalni račun i uredno upakovan proizvod pošalji ili dostavi lično radnim danima od 09:00h do 17:00h na adresu Remiks.com paket place, Bulevar Mihaila Pupina 10a (YUBC) visoko prizemlje lokal 14 L, 11000 Beograd. Važno je da izmiriš troškove dostave samostalno. 

Potvrdićemo ti prijem i ispravnost robe i obaveštavati te o narednim koracima i povratu novca. 

 

Možda će te zanimati: