Odustanak od ugovora na daljinu

Od 01.04.2024. sve povrate porudžbina možeš slati ili lično doneti radnim danima od 09:00h do 17:00h u Remiks.com paket place na adresu: Bulevar Mihaila Pupina 10a (YUBC) visoko prizemlje lokal 14 L.


U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 88/2021) (u daljem tekstu: Zakon) kupovina preko naše internet stranice www.remiks.com (on-line prodavnice) se smatra prodajom putem ugovora na daljinu.

Ovim putem vas obaveštavamo o relevantnim odredbama Zakona vezanim za pravo potrošača na odustanak od kupovine:

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu (tj. da odustane od kupovine), u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim direktnih troškova vraćanja robe prodavcu.


Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju daje na Obrascu za odustanak (u daljem tekstu: Obrazac). Izjava o odustanku se smatra blagovremenom ukoliko je Obrazac poslat trgovcu u roku od 14 dana. Obrazac se dobija prilikom isporuke robe, a isti možete preuzeti u svakom trenutku na našem sajtu (preuzmi). Izjavu o odustanku možete dati i na drugi nesumnjiv način.

Obrazac nam pošaljite zajedno sa artiklom, koji vraćate ili možete dostaviti lično radnim danima od 09:00h do 17:00h na adresu Platforma d.o.o. - Bulevar Mihaila Pupina 10a (YUBC) visoko prizemlje lokal 14 L. O prijemu istog ćemo vas bez odlaganja obavestiti i bićete obavešteni na koji način nam robu možete vratiti. Za sve informacije i nedoumice slobodno možete pozvati naš Call centar na broj 0800 000 800. Pomenuti rok od 14 dana za odustanak od ugovora računa se od trenutka kada roba dospe u posed potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik.


Protekom ovako definisanog roka od 14 dana, prestaje pravo potrošača na odustanak od ugovora.


Potrošač je dužan da robu vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, roba se više ne može vratiti. Moguće je vratiti samo artikle koji su nekorišćeni, neoštećeni, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.). Potrošač je isključivo odgovoran za neispravnost ili oštećenje robe/artikala, odnosno umanjenje vrednosti robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno samo da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.


Potrošač može poslati robu, zajedno sa obrascem za odustanak ili dostaviti lično radnim danima od 09:00h do 17:00h na adresu Remiks.com paket place - Bulevar Mihaila Pupina 10a (YUBC) visoko prizemlje lokal 14 L. Nakon prijema vašeg zahteva, obavestićemo vas kako je najbolje da nam dostavite robu.

Napomena: Direktni troškovi vraćanja robe padaju na teret potrošača u skladu sa članom 34. Zakona.

Trgovac je dužan da, nakon prijema ispravne i neoštećene robe, bez odlaganja izvrši povraćaj novca u visini kupoprodajne  cene, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak, ali Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. Trgovac vrši povraćaj novca na tekući račun potrošača.

Artikal koji vraćate mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa vaše strane.

Obuća: Originalna kutija od proizvoda ne sme biti zalepljena lepljivom trakom, mora obavezno biti obezbeđena dodatnom ambalažom (npr. upakovana u dodatnu kesu, kutiju,...) kako ne bi došlo do oštećenja prilikom transporta. U protivnom nismo odgovorni za Vaš povrat i prihvatanje istog.


Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom potrošača, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak ili će se povraćaj cene izvršiti srazmerno preostaloj vrednosti robe. Kupoprodajna cena se potrošaču vraća po prijemu proizvoda, nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

 

Vaš Remiks