Politika privatnosti

Platforma d.o.o. je odgovorna za primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kompanija registrovana u Srbiji (PIB 111958115), sa sedištem u MILUTINA MILANKOVIĆA 1A/sprat 1, 11070 Novi Beograd.


U ime kompanije Platforma d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni kompanije Platforma d.o.o. odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.


Koje informacije prikupljamo i na koji način?

Kada ostvarite kontakt sa nama, bilo da koristite našu web stranicu ili komunicirate s nama, možemo prikupiti sledeće informacije o vama:

 • Informacije koje nam dajete: možete nam dati podatke o sebi ako kreirate nalog na našoj web stranici, izvršite porudžbinu, popunite bilo koji obrazac (poput obrazaca za registraciju, konkurs i ankete), odlučite se za prijem našeg newslettea, učestvujte u promociji na društvenim mrežama sa našim web sajtom ili se dopisujte s nama (putem e-maila, telefona, chata, društvenih mreža ili na neki drugi način).
  U zavisnosti od toga šta navedete, ove informacije mogu uključivati vaše ime, adresu ili lokaciju, broj telefona, adresu e-maila, datum rođenja, pol, informacije o kupovini, preferencije kupovine, slike i finansijske podatke (uključujući podatke o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici, koje se nalaze kod našeg partnera za obradu plaćanja karticom).
  Ako registrujete nalog na web stranici, možete nam dati svoju fotografiju i nadimak. Sa svog naloga takođe možete pozvati svoje prijatelje da kupuju na našoj web stranici (uključujući e-mail, Facebook ili Instagram). Iako smo ih obavestili da smo od vas dobili njihove detalje, pre nego što podelite njihove podatke za kontakt, uverite se da imate dozvolu svog prijatelja i da e-mail prosleđujete samo ljudima za koje znate da bi ih rado primili.
 • Informacije koje dobijamo sa drugih računa ili izvora: informacije o vama možemo dobiti iz drugih izvora, kao što su drugi nalozi sa drugih web stranica, uključujući posrednike podataka, naše partnere, društvene i oglašivačke mreže, kao i procesori placanja i službe dostave.
 • Podatke koje nam dostavljate dopunjavamo podacima iz servisa koje dodaju podatke, kao što su javni podaci ili podaci o društvenim kretanjima, kako bismo vam pružili bolji sadržaj ili promocije. Dodaćemo ove podatke postojećim informacijama o korisniku, kako bismo bolje razumeli interese kupaca i pružili relevantnije preporuke za artikle i oglašavanje, povećali sigurnost naših kupaca prilikom korišćenja naše web stranice i u skladu sa našim zakonskim obavezama. Ovi podaci mogu uključivati veličinu domaćinstva, prihod domaćinstva ili profesiju. Ove informacije mogu biti povezane sa vašim ličnim podacima kao što su ime i prezime, e-mail, adresa stanovanja ili broj telefona.
 • Informacije koje naši IT sistemi prikupljaju o vama: svaki put kada posetite web lokaciju, određeni podaci će se kreirati i automatski evidentirati od strane naših IT sistema - tzv kolačići.

Više detalja o kolačićima možete videti na strani Politika kolačića. Ove male tekstualne datoteke vam mogu pomoći da poboljšate svoje iskustvo sa web stranicom i olakšate interakciju sa nama. To može uključivati čuvanje vaše lokacije ili podešavanja jezika, kako ne biste morali ponovo da unosite informacije prilikom ponovne posete sajta ili osigurati, da artikli koje ste dodali u korpu ne nestanu dok se krećete između stranica na našem sajtu. Takođe koristimo kolačiće da bismo vam pružili prilagođene marketing kampanje.
Informacije koje pruža vaš uređaj razlikovaće se u zavisnosti od vašeg operativnog sistema i postavki uređaja (npr. PC, Mac, iPhone, Android ili drugo), ali uključuju vrstu uređaja koji imate (npr. IPhone 6S ili Samsung Galaxy S7), IP adresa i lokacija uređaja, internet pregledač koji koristite, mobilni operater (za mobilne uređaje), stranice koje ste posetili, vremenska zona i lokacija.


U koje svrhe koristite moje podatke?

Da bismo vam pružali usluge i pristup sajtu, uključujući omogućavanje poručivanja i dostave artikala, administriranje vašeg naloga i optimizaciju vašeg iskustva, informacije koje prikupljamo koristimo na više različitih načina.
Informacije takođe koristimo u marketinške i reklamne svrhe. Tamo gde ste nam rekli da želite da primate marketing materijale ili kada kupite koristeći naš sajt, mi i naši partneri ćemo koristiti vaše lične podatke (uključujući vaše ime, e-maila i adresu) da bismo vam povremeno slali novosti, vesti, i ponude putem e-maila, telefona ili poštom. Vaše podatke možemo koristiti za prilagođavanje ovih poruka vama. Ako se u nekom mometnu odlučite da više ne želite da ih dobijate, možete da se odjavite iz naše baze, tako što slediti uputstva za odjavu u promotivnim sadržajima koje vam šaljemo bilo kojim kanalom (e-mail, sms, viber, poštom…)
Nezavisne servise usluga koristimo za prikazivanje oglasa koji su za vas najrelevantniji na različitim uređajima, na sopstvenim i tuđim web sajtovima i u mobilnim aplikacijama. Pored informacija o vašim posetama našem web sajtu, naši servisi usluga mogu takođe koristiti informacije o vašoj interakciji sa drugim web sajtovima ili aplikacijama, za ciljanje reklama za artikle dostupne na remiks.com. Za informacije o onemogućavanju ciljanog oglašavanja i kontroli upotrebe kolačića, pogledajte stranu Politika kolačića.
Takođe vršimo istraživanje, analizu i ankete o vašoj upotrebi naše web stranice i šta ste gledali. Pratimo vašu potrošnju na našoj web stranici I koristimo vaše podatke da bismo potvrdili vaš identitet i izvršili proveru protiv prevara, kako bismo osigurali vašu i našu finansijsku sigurnost.


S kim delite moje podatke?

Da bismo vam pružali usluge i pristup sajtu, radimo sa brojnim pažljivo odabranim trećim stranama. Da bismo ovo odradili, vaše podatke možemo deliti sa ovim trećim stranama u sledećim ograničenim okolnostima:

 • Naši partneri i brendovi od kojih kupujete artikle: oslanjamo se na pažljivo odabrane partnere koji isporučuju artikle koje vidite na našoj web stranici.
 • Nezavisni dobavljači usluga u poslovne svrhe: da bismo pravilno funkcionisali, oslanjamo se na brojne pažljivo odabrane treće strane koje će nam pružiti usluge i artikle. Ovim kompanijama dozvoljavamo da koriste vaše lične podatke, samo onoliko koliko je potrebno da nam pruže svoje usluge i proizvode.
 • Kurirske kompanije koje koristimo da bismo vam isporučili artikle i kao takve moraju da imaju pristup informacijama o vašoj porudžbini, uključujući vaše ime i adresu.
 • Davaoci usluga plaćanja koje koristimo za obradu vaših podataka o plaćanju (uključujući detalje vaše kreditne / debitne kartice) kako bismo mogli da naplatimo od vas.
 • Davaoci usluga zaštite od prevara i kredita da bi nas zaštitili.
 • Provajderi analitike i pretraživača, poput Google-a, koje koristimo za poboljšanje i optimizaciju web stranice.
 • Davaoci usluga za upravljanje klijentima koji nam omogućavaju pružanje usluga korisnicima i poboljšanje i upravljanje vašim iskustvom kupaca.
 • Davaoci usluga marketinških alata koji nam pomažu da omogućimo marketing.
 • Istraživanje kompanija koje možemo angažovati da nam pomognu u sprovođenju anketa u vezi sa vašom upotrebom naše web stranice i usluga.
 • Provajderi IT / tehnologije koje koristimo za podršku, održavanje i pružanje naše tehnologije i IT infrastrukture koja podržava našu web stranicu i skladištenje vaših podataka.
 • Oglašivači u marketinške svrhe: vaše podatke možemo pružiti našim partnerima za oglašavanje i društvene medije koje odaberete (uključujući Facebook i Instagram), gde zahtevaju podatke za odabir i prikazivanje relevantnih oglasa o našim i proizvodima i uslugama naših partnera.


Web strane trećih lica

Naš web sajt može sadržati veze sa web sajtovima naših partnera i brendova, oglašivača i povezanih kompanija. Ako sledite vezu do bilo koje od ovih web sajtova, imajte na umu da se ova Politika privatnosti ne odnosi na njih. Nismo odgovorni za Politiku privatnosti tih web sajtova, zato vas molimo da to proverite, pre nego što im pošaljete bilo kakve lične podatke.


Bezbednost

Zaštita vas i vaših ličnih podataka nam je veoma važna. Preduzimamo niz razumnih koraka kako bismo pokušali da zaštitimo lične podatke koje pružate, uključujući:

 • Korišćenje Transport Layer Security (TLS) za šifrovanje ličnih podataka koje ste nam poslali tokom postupka porudžbine (uključujući sve finansijske informacije poput podataka o kreditnoj ili debitnoj kartici).
 • Zahteva od vas da uspostavite jedinstveno korisničko ime i lozinku za pristup svom nalogu na našoj web stranici.
 • Ne čuvanje podataka o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici koji bi omogućili bilo kojoj trećoj strani da vrši transakcije pomoću te kreditne ili debitne kartice (kao što je vaš CVV broj).
 • Redovno nadgledanje naših servera i IT sistema radi mogućih slabosti i napada. Nažalost, uprkos tome, prenos informacija putem Interneta nije u potpunosti siguran. Ne možemo da garantujemo sigurnost vaših ličnih podataka koji se prenose putem naše web stranice, pa tako svaki prenos radite na sopstveni rizik. Konkretno, imajte na umu da ako dobrovoljno otkrivate lične podatke putem sredstava komunikacije, osim web lokacije, u nezaštićenom okruženju (kao što su e-mail, sms, chat poruke), te informacije mogu sakupljati i koristiti trece strane van naše ili vaše kontrole.


Koliko dugo ćete koristiti moje podatke?

Podatke koje nam dostavljate zadržavamo sve dok imate svoj račun kod nas i nakon toga u onom periodu u kojem možete imati pitanja ili potraživanja u vezi sa našim uslugama, bez obzira na bilo koji superiorniji period čuvanja koji bismo mogli biti obavezni da poštujemo u u skladu sa zakonskim zahtevima koji važe za nas.
U nekim okolnostima možete tražiti od nas da izbrišemo vaše podatke kako je navedeno u nastavku.
Nakon što prekinete korišćenje naših usluga, možemo da skladištimo vaše podatke u objedinjenom i anonimnom formatu.


Prigovor

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktirajte nas:


Ažuriranje politike privatnosti

Sve promene koje ubuduće napravimo u ovoj Politici privatnosti biće objavljene na ovoj stranici i po potrebi ćemo slati obaveštenje putem e-maila. Molimo vas da redovno proveravate da biste bili obavešteni o ažuriranjima ili promenama ove Politike privatnosti.