POVRAT PROIZVODA

Koji su uslovi za povrat proizvoda?

Kupljene proizvode kroz Odustanak od ugovora na daljinu možeš vratiti u roku od 14 dana od dana prijema. 

Detaljnije o procesu saznaj ovde.

 

Artikal koji vraćaš mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa tvoje strane.

Obuća: Originalna kutija od proizvoda ne sme biti zalepljena lepljivom trakom, mora obavezno biti obezbeđena dodatnom ambalažom (npr. upakovana u dodatnu kesu, kutiju,...) kako ne bi došlo do oštećenja prilikom transporta. U protivnom nismo odgovorni za tvoj povrat i prihvatanje istog.

Da li mogu da zamenim proizvod za drugi?

Nažalost, klasična zamena prozvoda za drugi ili drugu veličinu nije moguća zbog finansijskih propisa Republike Srbije. Ukoliko ti poručeni proizvod ne odgovara ili želiš da ga vratiš to možeš učiniti prema uputstvu ovde, a u isto vreme poručiti drugi željeni proizvod sa našeg sajta.

Šta da radim ako mi je stigao pogrešan proizvod?

Najbolje bi bilo da odmah obavestiš Remiks pozivom ili putem mejla povrat@remiks.com, uz detalje porudžbine opišeš razliku u odnosu na inicijalno poručeno, a možeš priložiti i fotografiju. 
Kolege će te posavetovati koji su sledeći koraci.

Možeš se upoznati sa standardnim procesom vraćanja proizvoda ovde.  

Kako i kada će mi biti vraćen novac zbog povrata?

Trgovac vrši povraćaj novca na tekući račun potrošača u roku od 14 dana od dana potvrđenog prijema i odobrenog povrata robe. 

Kako da saznam status povrata kupljenih proizvoda?

U slučaju da je proizvod u procesu vraćanja ili obrade u Remiksu, informacije možeš dobiti upitom na mail povrat@remiks.com. Molimo te da navedeš broj porudžbine i ostale detalje povrata. Na isti mejl možeš proveriti status povraćaja novca nakon odobrenja povrata. 

 

Možda će te zanimati: