Temperature se penju u hladu. Srećni smo, ali ovo donosi i neke modne izazove, a najviši na listi jeste kako spojiti udobnost sa tim da uvek izgledaš cool?

 

Ukoliko ne možeš da zamisliš leto bez bermuda i šortseva, budi bez brige, tvoj omiljeni opušteni komad ponovo je u igri, a evo i kako da ga poneseš sa potpunim samopouzdanjem.

 

Odaberi pravu dužinu. Jasno je da najkraći modeli nisu baš za svakog - pogotovo ne u gradu - i idealna dužina za većinu nas jeste koji centimetar iznad kolena. Sve što je iznad može da te odvede u pogrešnom smeru, a dužine ispod kolena nikako na muškarcima ne donose iste modne poene kao coulottes na ženama. Drži se onoga što oprobano funkcioniše kada su kratke pantalone u pitanju. Ovo važi za sve vrste šortseva koji nisu za kupanje, od onih za elegantnije casual kombinacije pa do kargo modela sa džepovima.

 

I kada smo upravo kod njih, tu je i modna vest koje će doneti sreću i radost svima koji nisu u stanju da žive bez nekog utility komada: kargo modeli vratili su se na velika vrata nakon što su nekoliko godina bili sinonim nečega što “nose roditelji”, a za to imamo da zahvalimo upravo novim klincima sa TikToka i Generaciji Z koji su ponovo otkrili njihov cool faktor. Inspiriši se i skroluj kroz kultne Napapijri modele koji sada osim u klasičnim neutralnim nijansama, dolaze i u vibrantnoj narandžastoj i plavoj boji.

 

Najbolja obuća. Iako gornji delovi ne predstavljaju ama baš nikakvu dilemu, uvek ostaje ono večito pitanje “šta da obujem uz šorts”. Jednostavnije je nego što se čini i dovoljno je da, ukoliko imaš kraće noge, izbegavaš visoku obuću do članka. Umesto nje, odluči se za niske patike, papuče i sandale.

 

Na Remiks virtuelnim policama ćeš pronaći različite varijacije na temu i sve opcije koje poželiš, bilo da se radi o kargo bermudama u svoj njihovoj sportskoj slavi, preppy modelima koji savršeno idu uz polo majice poput onih sa Trussardi potpisom i košulje ili jednostavnim šortsevima za kupanje sportskih brendova. Izdvojili smo nekoliko koji svakako zaslužuju da se nađu u tvom ormaru.